Το ευερέθιστο έντερο ηρεμεί με βοήθεια από τη φύση


Αντιμετώπισε το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου φυσικά, αφού πρώτα εντοπίσεις τις αιτίες του προβλήματος.
Σύμφωνα με τον Νικόλαο Παπανδρέου, ιατρό Ολιστικής Ιατρικής, συνεργάτη του τομέα Φυσιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Εθνικού Ιδρύματος Εναλλακτικής Ιατρικής των ΗΠΑ (National Foundation of Alternative Medicine), «η αντιμετώπιση και θεραπεία του ευερέθιστου εντέρου είναι άρρητα συνδεδεμένη με τον εντοπισμό της αιτίας του προβλήματος το οποίο μπορεί να είναι λειτουργικό ή οργανικό».

A. Λειτουργικά αίτια
Συνήθως εκδηλώνονται αν έχεις αρκετό άγχος ή στρες, π.χ., εναλλαγές δυσκοιλιότητας-ευκοιλιότητας.
Αντιμετώπιση: Προκειμένου να «χαλαρώσεις»-και μαζί το έντερό σου- θα χρειαστείς υπό μορφή βάμματος ή αφεψήματος βαλεριάνα, αγριοκούμαρο, ελιά, τίλιο, μελισσόχορτο. Αν και η κάθε αντιμετώπιση εξατομικεύεται αυστηρά, μπορείς να κάνεις ενδεικτική χρήση αυτής της θεραπείας με τη μορφή αφεψήματος, δύο με τρεις φορές την ημέρα, ανάλογα με την ένταση του προβλήματος.

B. Οργανικά αίτια
Ποικίλλουν και εμφανίζονται με διαφορετικούς «ενόχους»:
1. Τοξικότητα και ανατροπή της φυσικής χλωρίδας του εντέρου.
Αντιμετώπιση: Η λήψη προβιοτικών. Εάν η τοξικότητα αυτή έχει προκληθεί από κακή αποτοξίνωση από το συκώτι σου, τότε χρειάζεσαι ηπατοστηρικτικά όπως αγκινάρα, γαϊδουράγκαθο, ελυκοπόδιο, χελιδόνιο.
2. Λοιμώδεις παράγοντες, όπως τα παράσιτα, τα παθογόνα μικρόβια, οι μύκητες.
Αντιμετώπιση: Φυσικά αντιπαρασιτικά όπως η αψιθιά, το χρυσάνθεμο, το χαμομήλι, το σκόρδο. Εάν πρόκειται για παθογόνα μικρόβια, συνιστώνται φυσικά αντιμικροβιακά όπως η εχινάκεια, η γλυκόριζα, τα εκχυλίσματα από κουκούτσι του γκρέιπ-φρουτ. Όσον αφορά τους μύκητες, και ειδικά την Candida, συνιστάται ομοιοπαθητικό Candida ή αιθέρια έλαια με βάση, π.χ., τη λεβάντα και ταυτόχρονα προβιοτικά. Οι σπασμοί που συνήθως συνοδεύουν το πρόβλημα αντιμετωπίζονται με φυσικά σπασμολυτικά (αλθαία, σπειραία, τζίντζερ, μάραθο). Εάν υπάρχουν πολλά αέρια εξαιτίας κακής πέψης, για να απορροφηθούν αυτά θα σου δοθούν θρεπτικά ένζυμα και σκευάσματα (φυσικός φυτικός άνθρακας).

http://www.shape.gr/ygeia/enallaktikes-therapeies/everethisto-entero-antimetwpisi.html


Για τη βελτίωση της υγείας του εντέρου, η Quest προτείνει:


Το TumBiotix της Quest περιέχει ένα μοναδικό συνδυασμό των προβιοτικών L.plantarum και L.acidophilus, που είναι «φιλικά» προβιοτικά γαλακτικά βακτήρια που υπάρχουν φυσιολογικά στο ανθρώπινο έντερο. Ο συνδυασμός L.plantarum και L.acidophilus έχει αποδειχθεί από επιστημονικές μελέτες ότι μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου (IBS) και συνεπώς να προσφέρει σημαντική υποστήριξη σε όσους πάσχουν από το σύνδρομο αυτό. Το TumBiotix βοηθά στη διατήρηση μιας ιδανικής αναλογίας προβιοτικών βακτηρίων στο έντερο προκειμένου να συμβάλλει στην υγεία και την ομαλή λειτουργία του εντέρου, καθώς και στην άμυνα του οργανισμού προστατεύοντας από την ανάπτυξη παθογόνων μικροοργανισμών στο έντερο.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου