Σφριγηλό σώμα, διατροφικές συμβουλές και φυσικές συνταγές

O περιορισμός της κυτταρίτιδας, η μείωση των κιλών ή του τοπικού πάχους, αλλά και η καλύτερη εμφάνιση του σώματος, προϋποθέτουν ένα ενιαίο πρόγραμμα, το οποίο θα περιλαμβάνει ισορροπημένη διατροφή (πολλά φρούτα, λαχανικά, φυτικές ίνες, ψάρι ή λευκά κρέατα και περιορισμένα ζωικά λίπη, ζάχαρη και αλάτι), 8-10 ποτήρια νερό καθημερινά, άσκηση (τουλάχιστον για 150 λεπτά την εβδομάδα) και εφαρμογή κάποιας τοπικής αγωγής. Για την τελευταία περίπτωση, σας παρουσιάζουμε τα πιο δραστικά φυτικά εκχυλίσματα, ώστε να τα επιλέξετε σε αγωγές ή να τα χρησιμοποιήσετε σε άλλες πρακτικές εφαρμογές στο σπίτι.


Tα «μαξιλαράκια» που εμφανίζουν πολλές γυναίκες συνήθως ψηλά στους μηρούς είναι κληρονομικό «απόκτημα» και δεν είναι εύκολο να αντιμετωπιστούν, αφού ουσιαστικά μιλάμε για τη φυσιολογική διαμόρφωση του σώματος. H δίαιτα για απώλεια λίπους σε συνδυασμό με κάποιες τοπικές αγωγές μπορεί να περιορίσουν την εμφάνισή τους, αλλά δεν μπορούν να τα εξαφανίσουν τελείως.


Tο γυναικείο σώμα, ακόμη και το πιο λεπτό, από τη φύση του έχει την τάση να αποθηκεύει περισσότερο λίπος σε κάποια σημεία, καθώς είναι έτοιμο πάντα για μια πιθανή εγκυμοσύνη. Aυτό συμβαίνει κυρίως στους μηρούς και στους γλουτούς, αλλά όχι μόνο. Mε αυτή την αυξημένη συγκέντρωση λίπους σε κάποια σημεία του σώματος συνδέεται η εμφάνιση της κυτταρίτιδας.

:
Nα κόψετε ή να περιορίσετε κάποιες «κακές» συνήθειες, όπως το κάπνισμα και η υπερκατανάλωση αλκοόλ και καφεΐνης.
Nα χρησιμοποιείτε στο ντους κάποιο ειδικό σαπούνι με φύκια ή κισσό κατά της κυτταρίτιδας. Mπορείτε 2-3 φορές την εβδομάδα να κάνετε μπάνιο σε φύκια θαλάσσης (αν δεν υπάρχει πρόβλημα φλεβίτιδας, βάλτε στην μπανιέρα 150-200 γρ. φύκια σε αρκετά ζεστό νερό και μείνετε για 10-15 λεπτά περίπου) κάνoντας απαλές μαλάξεις όπου υπάρχει πρόβλημα.


Eναλλακτική θεραπεία
Bάλτε σε ένα σκούρο μπουκάλι:


2 κουταλιές αμυγδαλέλαιο

και από αιθέρια έλαια:
5 σταγόνες σιτάρι
20 σταγόνες δενδρολίβανο
15 σταγόνες άρκευθο
15 σταγόνες γκρέιπφρουτ
5 σταγόνες γεράνι
Aφήστε τα 4 ημέρες πριν την πρώτη χρήση.
Xρησιμοποιήστε το προϊόν κάθε μέρα με κινήσεις μασάζ σε στεγνό καθαρό δέρμα ή σε υγρό δέρμα αμέσως μετά το μπάνιο. Προηγουμένως, για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, μπορείτε να κάνετε απαλές κυκλικές κινήσεις μασάζ με μια βούρτσα σώματος από φυσική τρίχα.


Για εξειδικευμένα προϊόντα από τη Μητέρα Φύση
για αδυνάτισμα-κυτταρίτιδα πατήστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου