Έρευνα: Λάδι αβοκάντο κατά της ψωρίασης!

Η ψωρίαση είναι μια ασθένεια αρκετά ιδιότυπη. Χρόνια, φλεγμονώδης, αυτοάνοση δερματική διαταραχή που επί του παρόντος η αιτία της είναι άγνωστη αλλά βέβαια υπάρχουν διάφορες θεωρίες που προσπαθούν να  εξηγήσουν την υποκείμενη αιτιολογία της. Η εμπειρία και οι μελέτες έχουν δείξει ότι η ψωρίαση μπορεί να επιδεινωθεί ή να βελτιωθεί χωρίς κανένα προφανή λόγο. Σε αυτή την ανισορροπία του δέρματος κάποια κύτταρα παράγουν μία ανώμαλη απόκριση προκαλώντας έναν μη φυσιολογικό πολλαπλασιασμό των κερατινοκυττάρων της επιδερμίδας τα οποία στη συνέχεια παράγουν κακής ποιότητας κερατίνη με αποτέλεσμα την εμφάνιση λεπιών. Ανάμεσα στις μελέτες που έχουν διεξαχθεί κατά καιρούς εξέχουσα θέση κατέχει και η μελέτη που αφορά το λάδι αβοκάντο και την βιταμίνη Β12.
Σε αυτή τη μελέτη παρατηρήθηκε πως η ψωρίαση ανταποκρίνεται καλά σε λάδι αβοκάντο και στη βιταμίνη Β12Σύμφωνα -λοιπόν -με τη μελέτη αυτή που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "Dermatology" μια ομάδα δεκατριών (13) ατόμων με χρόνια ψωρίαση που εφάρμοζαν  δύο (2) φορές την ημέρα για 12 εβδομάδες λάδι αβοκάντο έδειξαν συνεπή και συνεχή βελτίωση καθ 'όλη την περίοδο της μελέτης.
Αντίθετα άτομα που χρησιμοποίησαν μια κρέμα βιταμίνης Ε έδειξαν μεν οφέλη τις πρώτες τέσσερις εβδομάδες όμως το επόμενο διάστημα τα θετικά οφέλη άρχισαν να υποχωρούν.
Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το λάδι αβοκάντο με την βιταμίνη Β12 μπορεί να είναι ένα χρήσιμο ίαμα για μακροπρόθεσμη τοπική θεραπεία της ψωρίαση.

Άλλες ιδιότητες:
Απορροφάται εύκολα, ενυδατώνει βαθιά, τρέφει το δέρμα, αυξάνει την ελαστικότητα του και του προσφέρει σημαντική βοήθεια στην αντιμετώπιση των ρυτίδων και των σημαδιών του γήρατος.
Επιταχύνει την επούλωση πληγών.
Ιδανική μάσκα για ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά
Συνιστάται για την αποφυγή των ραγάδων λόγω εγκυμοσύνης.
Κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος αλλά απαραίτητο στα ξηρά, αφυδατωμένα και ώριμα δέρματα.

πηγές πληροφόρησης

dermatology.cdlib.org
www.sepeap.org
www.fmvuba.org.
Το είδα: botanologia.blogspot.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου