Έρευνα Πανεπιστημίου του Sydney: Τσάι και καφές κατά σακχαρώδη διαβήτη

Μεγάλη αυστραλιανή μελέτη έρχεται να προσθέσει πως το τσάι και ο καφές μειώνουν τις πιθανότητες εκδήλωσης διαβήτη τύπου ΙΙ. Η δημοσίευση της συγκεκριμένης έρευνας έγινε στο επιστημονικό έντυπο Archives of Internal Medicine. Η προστασία ίσως να μην οφείλεται στην καφεΐνη καθώς και ο καφές χωρίς καφεΐνη έχει την ισχυρότερη επίδραση, εξηγούν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Sydney.
Η Dr. Rachel Huxley μελέτησε 18 διαφορετικές έρευνες στις οποίες είχαν λάβει μέρος συνολικά σχεδόν 500.000 άτομα. Η ανάλυση αυτή αποκάλυψε
ότι τα άτομα που πίνουν δύο ή τρία φλιτζάνια καφέ ή τσάι την ημέρα μειώνουν τον κίνδυνο κατά το ένα πέμπτο ή και περισσότερο. Η ίδια ποσότητα καφέ χωρίς καφεΐνη είχε ακόμη ισχυρότερη επίδραση, μειώνοντας τον κίνδυνο κατά το ένα τρίτο.
DrRachel Huxley
Ο διαβήτης τύπου ΙΙ συνήθως εκδηλώνεται μετά τα 40 και αποδίδεται στην αδυναμία του οργανισμού να παράγει επαρκή ποσότητα ινσουλίνης, ή όταν αυτή δεν λειτουργεί σωστά. Με υγιεινή διατροφή και αυξημένη σωματική δραστηριότητα, η πάθηση μπορεί να αντιμετωπιστεί. Πάντως αν τα ευρήματα της αυστραλιανής μελέτης διαπιστωθεί ότι ισχύουν, τότε σίγουρα όλοι θα πρέπει αυξήσουν την κατανάλωση των παραπάνω ροφημάτων συνδυαστικά με περισσότερη σωματική άσκηση και καλύτερη διατροφή.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου