Τρίτη, 10 Ιουνίου 2014

Ζελέ από τσάι με σαφράν, μέλι, λεμόνι και αστεροειδή γλυκάνισο

Ένα δροσερό και αναζωογονητικό ζελέ με βάση το τσάι. Ποιος είπε πως ζελέ φτιάχνουμε μόνο με βάση χυμούς φρούτων;

Υλικά για 5 άτομα:

20 στίγματα σαφράν (περίπου)

4-5 κουτ. σούπας μέλι (ή σύμφωνα με τη γεύση σας)

2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

1 λίτρο νερό

4 φακελάκια τσάι ή βότανα της αρεσκείας σας

1 αστεροειδής γλυκάνισο

20γρ. Ζελατίνη μουλιασμένη σε κρύο νερό για 10 λεπτά και καλά στυμμένη.




Ρίχνετε τα φακελάκια του τσαγιού μαζί με τον αστεροειδή γλυκάνισο και το σαφράν σε μια κανάτα. Προσθέτετε το βραστό νερό.
    
Μετά από λίγο σουρώνετε το τσάι, προσθέτετε το χυμό λεμονιού, το μέλι και τη ζελατίνη καλά στυμμένη. Ανακατεύετε καλά να διαλυθεί η ζελατίνη και μοιράζετε το μείγμα σε 5 φλιτζάνια ή ποτήρια.
    
Αφήνετε το ζελέ τσαγιού να κρυώσει εντελώς και το μεταφέρετε στο ψυγείο. Το αφήνετε να σταθεροποιηθεί και το σερβίρετε σκέτο ή μαζί με κομμάτια από καλοκαιρινά φρούτα της επιλογής σας.


Σημείωση:

-   Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε τα φρούτα μέσα στα φλιτζάνια πριν μοιράσετε μέσα το μείγμα με το ζελέ του τσαγιού.

-    Αν θέλετε μπορείτε να παραλείψετε το ζελέ και να σερβίρετε το μείγμα σαν παγωμένο τσάι. Απλώς θα το αφήσετε να παγώσει στο ψυγείο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου