Κατακράτηση υγρών και πρήξιμο; Tips για να τα περιορίσετε!

Η κατακράτηση υγρών στο σώμα, το γνωστό αυτό οίδημα, είναι ένα σύμπτωμα που  συμπεριλαμβάνει τη δυσκοιλιότητα, τις  ορμονικές αλλαγές, τη περίσσεια νατρίου στη διατροφή, τις καρδιακές παθήσεις και τα προβλήματα στους νεφρούς.

Συμπτώματα της κατακράτησης,  περιλαμβάνουν το αίσθημα βάρους και το πρήξιμο, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια αύξηση των κιλών.

Ακολουθείστε τις παρακάτω συμβουλές και θα δείτε αισθητή μείωση των υγρών στο σώμα σας.

•Πίνετε 6-8 ποτήρια υγρών την ημέρα. Αν και μπορεί να ακούγεται αντιφατικό, αν το σώμα
σας υποφέρει από αφυδάτωση, διατηρεί το νερό ως μηχανισμό επιβίωσης. Πίνοντας άφθονο νερό, χυμούς φρούτων, τσάι από βότανα και άλλα μη καφεϊνούχα ποτά , επιτρέπετε στο σώμα σας για να ξεπλύνει και να καθαρίσει τα υγρά.

•Κάντε περικοπές του νατρίου στη διατροφή σας. Δίαιτες υψηλές σε νάτριο είναι η νούμερο ένα αιτία της κατακράτησης υγρών. Αποφύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα, αλλαντικά, αλμυρά σνακ και άλλες τροφές που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι.


•Ακολουθήστε μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή που περιλαμβάνει πολλά λαχανικά, δημητριακά και άλλα τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες, ώστε να αποφύγετε τις κατακρατήσεις.

•Ελλείψεις σε πρωτεΐνες, ασβέστιο, μαγνήσιο και βιταμίνες Β1, Β5 και Β6 μπορεί, να οδηγήσουν σε προβλήματα με την κατακράτηση νερού. Πάρτε συμπληρώματα , αν η διατροφή σας είναι ελλιπής σε αυτούς τους τομείς και πάσχετε από την κατακράτηση υγρών.

•Κάντε 20 λεπτά σωματικής άσκησης την ημέρα. Η άσκηση είναι απαραίτητη για έναν  υγιεινό τρόπο ζωής και έχει αποδειχθεί ότι είναι χρήσιμη για τον έλεγχο των κατακρατήσεων.

•Δοκιμάστε ένα φυσικό διουρητικό. Ορισμένα βότανα είναι γνωστό ότι, αυξάνουν την παραγωγή των υγρών στους νεφρούς και αυτό βοηθά στον έλεγχο της  κατακράτησης των υγρών.

•Τα αιθέρια έλαια που χρησιμοποιούνται σε μασάζ,  μπορεί να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της κατακράτησης του νερού. Η λεβάντα, το δενδρολίβανο και το γεράνι είναι γνωστό ότι έχουν καλά αποτελέσματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου