Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2015

Τα πιο αποτελεσματικά αιθέρια έλαια για την υγεία της επιδερμίδας σου

Καλέντουλα
Διαθέτει ιδιαίτερες θεραπευτικές ιδιότητες για όλους του τύπους δέρματος. Αναζωογονεί το δέρμα, μειώνει τις φλεγμονές και επιταχύνει το κλείσιμο πληγών και την θεραπεία εγκαυμάτων. Χρησιμοποιείται ευρέως στη φροντίδα του ξηρού και ταλαιπωρημένου δέρματος.

Αμυγδαλέλαιο
Είναι από τα ευρέως χρησιμοποιούμενα λάδια μασάζ, καθώς διαθέτει μια μέση πυκνότητα οπότε προσφέρει τη δυνατότητα για εύκολο "γλίστρημα" των χεριών στη διάρκεια του
μασάζ. Θεωρείται λάδι υψηλής ποιότητας, που χρησιμοποιείται και στην παραγωγή πολλών καλλυντικών σκευασμάτων. Είναι πλούσιο σε ΅αντιοξειδωτική βιταμίνη Ε, οπότε βοηθά στην προστασία του δέρματος και αποτελεί ιδανικό βασικό λάδι για ανάμειξη με αιθέρια έλαια. Βέβαια, το αμυγδαλέλαιο θα πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή, καθώς είναι ενδεχόμενο να προκαλέσει αλλεργία σε άτομα με ιστορικό αλλεργιών σε καρύδια και ξηρούς καρπούς εν γένει, καθώς επίσης σε σπόρους.

Έλαιο σπόρων σταφυλιού

Μια καλή εναλλακτική λύση για το αμυγδαλέλαιο είναι το έλαιο από σπόρους σταφυλιού, καθώς διαθέτει πιο ελαφριά πυκνότητα ενώ δεν είναι ενδεχόμενο να προκαλέσει δερματική αλλεργία ή αντίδραση. Aποτελεί ένα από τα πιο κλασικά έλαια για μασάζ, ενώ είναι τόσο ακίνδυνο ώστε χρησιμοποιείται και στο βρεφικό δέρμα.


Λάδι ελιάς
Εξαιρετικά θρεπτικό για το δέρμα, χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα στην περιοχή της Μεσογείου. Πλούσιο σε βιταμίνες Α και Ε, συνδυάζεται αποτελεσματικά με άλλα βασικά και αιθέρια έλαια, ενώ συχνά αποτελεί βάση για την παραγωγή σαπουνιών. Έχει ευεργετικό αποτέλεσμα στο ξηρό και ερεθισμένο δέρμα, ενώ βελτιώνει την θεραπεία πληγών και εξαλείφει τον κνισμό. Βέβαια, είναι σχετικά παχύ σαν έλαιο, όμως, η αγνότητα της σύστασης του το κάνει ιδανικό σε πολλαπλές εφαρμογές, ακόμα και στη χρήση του στην βρεφική επιδερμίδα.

Έλαιο αβοκάντο
Ένα πολύ πλούσιο λάδι μασάζ, ιδανικό για την πιο ώριμη επιδερμίδα. Δεν θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί σε επιδερμίδα που υποφέρει από ακμή καθώς είναι πολύ πλούσιο για το δέρμα. Περιέχει βιταμίνες Ε, B6 και C, πρωτεϊνες και λεκιθίνη, βοηθώντας στην αναζωογόνηση της ώριμης και ξηρής έως αφυδατωμένης επιδερμίδας, ενώ καταπολεμά το έκζεμα.

Έλαιο φύτρου σιταριού
Αποτελεί το ισχυρότερο έλαιο σε περιεκτικότητα αντιοξειδωτικής βιταμίνης Ε και τονώνει τον μεταβολισμό, προστατεύει τα κύτταρα του δέρματος, εμποδίζει το σχηματισμό ρυτίδων και αναζωογονεί το δέρμα. Πλούσιο σε λιπαρά οξέα ενδυναμώνει την προστατευτική στοιβάδα του δέρματος και διατηρεί το ενυδατικό της επίπεδο. Ιδανικό έλαιο για μασάζ, έχει εξαιρετική επίδραση στην επιδερμίδα που έχει ταλαιπωρηθεί από τον ήλιο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου